Samlerhusets sommer-tips!

Mynt- og medaljesamling er kanskje ikke akkurat en sommerhobby, men det er likevel ting du kan gjøre for å dyrke samleinteressen i sommermånedene. Her er noen tips til ting du kan gjøre:

Myntkabinettet ved Kulturhistorisk museum i OsloMyntkabinettet i Oslo rommer over en kvart million objekter fra hele verden og alle historiske epoker. Er du i Oslo, ta turen innom og se på utstillingen i Myntkabinettet!

I Berlin?
Selv om Myntkabinettet i Oslo er spennende, mangler vi en helt spesielt mynt i vår nasjonale myntsamling: Tryggvasonpenningen - Norges første mynt preget i år 995. Denne mynten finnes i kun fire kjente eksemplarer hvorav en av de befinner seg i myntkabinettet i Berlin. Her ligger den ganske anonymt sammen med en rekke andre mindre sjeldne eldre mynter. Det er likevel morsomt å se en liten myntkjendis i "levende live".


På denne veggen i myntkabinettet i Berlin ligger Norges aller første mynt!


Norges myntverk og sølvgruvene

Norsk Bergverksmuseum har et bredt tilbud med masse interessant for både store og små. En tur til Kongsberg anbefales!

Utstillingen "Kroner 1, kroner 2" viser alt fra "rare" penger, Inkariket - en sivilisasjon uten penger, Det Norske Myntverket, fra malm til mynt, gulltransporten 1940, dagens penger fra mynter til bankkort. Utstillingen ble åpnet 18. mai og står ut året. Flere av objektene er faktisk utlånt fra Samlerhuset.

Rundeskatten 

Tidligere i år fikk Rundeskatten fra 1725 stor oppmerksomhet i media da den ble brakt tilbake til Runde fra Bergen Sjøfartsmuseum der den hadde ligget i nesten 40 år. Nå er det åpnet en ny utstilling der du kan se skatten med dine egne øyne. Utstillingen har i følge Vikebladet blitt en turistmagnet! Se mer informasjon på Runde Miljøsenter.

Dersom du har lyst på ditt eget eksemplar av Rundeskatten, kan du kjøpe den hos Samlerhuset.

Har du flere tips til mynt-relaterte sommeraktiviteter? Fortell oss om det her på bloggen eller på Facebook.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits