Her skal Max Manus stå

Etter en debatt i mediene våren 2011, besluttet Samlerhuset og prosjektgruppen å utsette den planlagte avdukningen av Max Manus-statuen på Aker Brygge 8. mai. Debatten viste at det hersker et stort engasjement for hvor Max Manus bør hedres, og det bekrefter hans posisjon som et nasjonalt symbol for motstandskampen under 2. verdenskrig. Plasseringsdiskusjonen overskygget desverre totalt viktigheten av at en av våre fremste krigshelter faktisk blir hedret, og målet om en verdig hedring av Max Manus ble derfor vanskelig å oppfylle som planlagt.

Etter utsettelsen av den planlagte avdukningen på Aker Brygge 8. mai, var det en stor glede å kunne annonsere plasseringen på Akershus Festning. Plasseringen som er valgt er Gyldenløves Bastion, mellom Fanehallen og Forsvarsmuseet. I dette vakre hjørnet av festningsområdet vil Max Manus-statuen se rett ned på stedet hvor motstandsmannen gjennomførte sin mest vellykkede sabotasjeaksjon som ledet til senkingen av DS Donau.

Se NRKs innslag om plasseringen på Akershus Festning.


Gyldenløves Bastion på Akershus Festning - klar for Max Manus-statuen

Slik finner du Gyldenløves Bastion
Gyldenløves Bastion ligger på Akershus Festning, mellom Fanehallen og Forsvarsmuseet. Gå gjennom hovedinngangen på Akershus Festning, og fortsett rett frem før du går til venstre for å komme til Forsvarsmuseet. Derfra vil du se Gyldenløves Bastion, et grønt område i hjørnet av festningsområdet - Max Manus-statuens plassering.


Kart til Gyldenløves Bastion - fra Google Maps

Følg Samlerhuset på Facebook for siste oppdaterte nyheter og besøk hjemmesiden vår for mer informasjon om Max Manus-statuen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits