Samlerhuset og norske mynt- og medaljesamlere finansierer Max Manus-statuen

Samlerhuset sitt formål er å skape samlerglede. Ved å skaffe til veie, utvikle og formidle samleobjekter som er med på å bevare minner knyttet til viktige historiske begivenheter og personligheter. Historie generelt og 2. verdenskrig spesielt, er viktige drivere for samling. Mange tusener av mennesker bruker samling aktivt for å holde minnet om motstandskampen levende. Interessen er stor for samleobjekter som formidler og gjenforteller historien om noen av de mest avgjørende årene i vår moderne historie. Varige samleobjekter som mynter og medaljer bidrar til at disse historiene holdes levende og kan deles med, med både unge og gamle, og med generasjonene som kommer.

Det var derfor naturlig for oss i Samlerhuset å takke ja til forespørselen om å finansiere en statue av motstandsmannen Max Manus. Tusenvis av samlere har gitt sitt bidrag gjennom å kjøpe samleobjekter hvor en andel har gått til å finansiere statuen - et tydelig budskap om at denne statuen ønskes velkommen av et folk som ikke har glemt Max Manus og hans innsats.

"Krigshistorien er et veldig viktig samleområde, og det å bevare viktige historiske begivenheter for kommende generasjoner er noe vi i Samlerhuset er veldig opptatte av".
- Svend Aavitsland, administrerende direktør i Samlerhuset

Gullmyntene tyskerne ikke fikk tak i finansierer statuen av Max Manus
Mens den tyske kryssren Blücher var på vei inn Oslofjorden, og tyske fly kretset over hovedstaden den 9. april 1940, ble den norske gullbeholdningen fraktet ut av Oslo. Over 50 tonn med gullbarrer og gullmynter ble reddet ut foran nesen på tyske invasjonsstyrker. Salget av gullmyntene tyskerne ikke fikk tak i har vært med på å finansiere statuen av motstandsmannen Max Manus.


Gullmynter fra den norske Gulltransporten


Under 70-årsmarkeringen for krigsutbruddet og den utrolige norske Gulltransporten, annonserte Samlerhuset at deler av overskuddet fra salget av Norges Gullskatt skulle brukes for å finansiere statuen av motstandsmannen Max Manus.

"Det er noe symbolsk riktig når de originale gullmyntene fra Gulltransporten 1940, et av de mest dramatiske kapitlene i vår historie, nå 71 år senere finansierer Max Manus' velfortjente minnesmerke"
- Svend Aavitsland, administrerende direktør i Samlerhuset

Les mer om dette på Samlerhuset sine hjemmesider om Max Manus-statuen

Se TV2-Nyhetene om Max Manus-statuen fra 9. april 2010

Følg Samlerhuset på Facebook for siste oppdaterte nyheter og besøk hjemmesiden vår for mer informasjon om Max Manus-statuen og om samleobjekter.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits