Motstandsmannen Max Manus hedres med egen statue

Nå er det en drøy uke igjen til avdukingen av Max Manus-statuen, og vi i Samlerhuset gleder oss!

Mange bidro mye i den norske motstandskampen under 2. verdenskrig og det er desverre ikke mulig å fremheve alle som gjorde en innsats. I motsetning til en rekke andre kjente krigshelter, finnes det ikke noe minnemerke til ære for Max Manus. Med bakgrunn i dette satte Hilde Enerud ved Unica Art på eget initiativ i gang arbeidet med å få reist en statue av motstandsmannen Max Manus. Tanken bak prosjektet er at Max Manus skal hedres for sin innsats under krigen, og samtidig stå som et symbol på motstandskampen under 2. verdenskrig.

Samlerhuset er glade og stolte for å være en del av dette prosjektet!

"Jeg er kjempestolt. Jeg ble aldeles stum av stolthet og glede"
- Tikken Manus da hun fikk høre om planene om en statue

Se klipp fra NRK om Max Manus-statuen


Tikken Manus under 70-årsmarkeringen av krigsutbruddet og Gulltransporten på Gamle Logen 9. april 2010, da planene om Max Manus-statuen ble offentliggjort.


Følg Samlerhuset på Facebook for siste oppdaterte nyheter og besøk hjemmesiden vår for mer informasjon om Max Manus-statuen.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits