Rykende fersk tier satt i sirkulasjon

I går var Samlerhuset så heldige å få være tilstede da den nye 10-kronen ble satt i sirkulasjon på en seremoni i Myntkabinettet på Kulturhistorisk museum. Det var en morsom, men høytidelig seanse der sentralbanksjef Øystein Olsen overrakk den nye mynten til museumsdirektør Egil Mikkelsen, de norske universitetene og rektor Ole Petter Ottersen. Rektoren kunne fortelle at mynten skal settes i sirkulasjon ved at en representant fra hver av Norges åtte universiteter får ti 10-kroner hver. Hver gang de bruker en av disse, skal de twitre om hva mynten ble brukt til. Det blir spennende å følge de nye 10-kronene!Sentralbanksjef Øystein OlsenSentralbanksjefen overrekker den nye 10-kronen til museumsdirektør Egil MikkelsenFørsteamanuensis Håkon Ingvaldsen og førsteamanuensis Svein Harald Gullbekk forteller om å sette mynt i sirkulasjon - det er ingen spøk. Et morsomt innlegg som høstet stor applaus.Alle de fremmøtte fikk hver sin rykende ferske 10-kroneBlant de første med ny 10-krone i hånda. Som samlerhuser bør vel denne samles, og ikke sirkuleres.

Har du fått den nye 10-kronen som vekslepenger enda?

Har du lyst til å samle på denne 10-kronen? Hos Samlerhuset kan du kjøpe den i usirkulert kvalitet.

Les mer om mynten og jubileet på Universitetet i Oslos hjemmesider.

Følg Samlerhuset på Facebook for hyppige oppdateringer og nyheter. Vi har også en YouTube-konto, der du kan se forskjellige filmer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits