Ny 10-kronemynt i sirkulasjon

Fra i dag av vil du kunne oppdage en helt ny 10-krone når du får igjen veksel i butikken. Norges Bank gir ut en 10-krone med spesialpreg i anledning av Universitetets 200-årsjubileum. Ønsker du å ta vare på den nye 10-kronen for ettertiden, kan du hos Samlerhuset få den i usirkulert kvalitet til pålydende 10 kroner.

I anledning av Universitetets 200-årsjubileum i 2011 utgir Norges Bank en ny 10-krone med spesialpreg. Mynten blir satt i sirkulasjon ved en seremoni ved Universitetets Myntkabinett tirsdag 3. mai klokken 15. Det blir ikke utgitt noen vanlig 10-krone i år, kun denne som hedrer Universitetets 200-årsjubileum. Mynten blir dermed å finne i det norske folks lommebøker som vekslepenger. Mange kommer nok til å legge merke til mynten som skiller seg ut fra 10-kronemynter fra tidligere år, og samtidig bli oppmerksomme på jubileet.

En blank 10-krone med et nytt og uvanlig motiv er for mange et spennende samleobjekt, og mange kommer nok til å spare på denne 10-kronen når de får den igjen i butikken. En mynt blir imidlertid etter hvert stygg og får riper og andre bruksmerker, og kan ha vært innom mange hender før den havner i dine. For samlere flest er kvaliteten på en samlemynt viktig, og mange ønsker seg usirkulerte og pene mynter i sin samling. Usirkulerte mynter er nye og uten slitasje, men på grunn av masseproduksjon ikke nødvendigvis absolutt perfekt ? som mynter i pregekvaliteten proof. Usirkulerte mynter vil se blankere ut enn mynter som har vært brukt og sirkulert.

Samlerhuset er Norges største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter og har som formål å skape samlerglede. Den nye 10-kronen faller naturlig inn under Samlerhuset sin samling med alle norske sølvminnemynter og sirkulasjonsmynter med særpreg som er utgitt fra 1964 frem til i dag. Hos Samlerhuset kan du nå få årets 10-krone Universitetet 200 år til pålydende verdi 10 kroner som introduksjonstilbud i denne samlingen.

Årets 10-krone er den tredje 10-kronen med spesialpreg utgitt fra Norges Bank. Henrik Wergelands 200-årsjubileum ble markert i 2008 og Ole Bulls 200-årsjubileum i 2010. Før dette var det 20-kronere og 5-kronere som ble utgitt med spesialpreg. Titter du etter på pengene du får igjen i butikken, kan du være heldig å finne mynter med blant annet Wergeland, Henrik Ibsen, Nils Henrik Abel og Akershus 700 år. Men de fleste blanke, usirkulerte, eksemplarene av disse befinner seg nok i samlinger rundt omkring i de tusen hjem.


Følg Samlerhuset på Facebook og Twitter for nyheter og annen informasjon!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits