Kongelige bryllup på mynt og medaljer

I morgen ringer kirkeklokkene for Prins William og Kate Middelton og vi på Samlerhuset gleder oss til å følge seremonien. I anledning bryllupet har Det Britiske Myntverket gitt ut offisielle minnemynter, både i forbindelse med forlovelsen og bryllupet. Kongelige bryllup er alltid populære, og det finnes flere utgivelser fra andre kongelige bryllup. Har du noen av disse i samlingen din?

Carl Gustav og Silvia, Victoria og Daniel og Oscar II og Sofia - her sammen med en minnemedalje utgitt i forbindelse med Kronprinsessebryllupet i Sverige i fjor.
Minnemynt i sølv fra Charles og Dianas bryllup i 1981Bryllupsmedaljen utgitt til Haakon og Mette-Marits bryllup i 2001Sølvmynt fra Falkland Islands til minne om Dronning Elizabeth og Prins Philips diamantbryllup i 2007


Bryllupsmedaljen i sølv fra Harald og Sonjas bryllup i 1968. Medaljen finnes også i gull.
Spanske Prins Felipe og hans Letizia er også foreviget på sølvmynt i forbindelse med sitt giftemål i 2004.


Danske Frederik og Mary giftet seg samme år, og fikk også sine portretter på mynt. Du kan se bilde av myntene her (ekstern link)

Dette er bare noen av mange mynter og medaljer som er utgitt i forbindelse med kongelige bryllup. Har du kanskje andre favoritter?


Følg Samlerhuset på Facebook for nyheter og annen informasjon!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits