Samlerhuset og Det Norske Myntverkets medaljesamlinger - flotte historieverk

Samlerhuset sitt formål er å skape samlerglede, og har i en årrekke gitt ut medaljeserier i samarbeid med Det Norske Myntverket. Medaljer, til forskjell fra mynter, er ikke et gyldig betalingsmiddel og har derfor ikke pålydende verdi. De gis gjerne ut til minneverdige hendelser eller jubileer, eller for å hedre mennesker og begivenheter. Det Norske Myntverket og Samlerhusets medaljeserier er medaljer i høy kvalitet med omfattende tilleggsmateriale. En komplett medaljesamling er et flott historieverk!

Her kan du se filmen om hvordan en medalje blir til:Samlerhuset sin medaljefilm på YouTube

Det Norske Myntverket
Det Norske Myntverket ble opprettet under navnet Den Kongelige Mynt i 1686 og er dermed en tradisjonsrik bedrift som feirer sitt 325-årsjubileum i 2011. Myntverket preger all norsk mynt, og det tradisjonelle gruvemerket ? korslagt hammer og bergsjern ? brukes fremdeles som myntmerke på alle norske mynter. Myntverket har også lang tradisjon som medaljeprodusent. Den eldste medaljen man vet ble preget på Kongsberg, ble utgitt for å markere Kong Fredrik IVs besøk ved Sølvverket i 1704.

Samlerhuset
Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medalje, frimerker, sedler og andre samleobjekter. Samlerhuset AS ble etablert i 1994 og har holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset AS er et datterselskap i Samlerhuset-gruppen, som ble opprettet i 2001. Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Nederland, Storbritannia, Slovakia, Belgia og Kina. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.Ved å levendegjøre viktige historier gjennom attraktive samleropplevelser, varige objekter som forteller viktige historier om nasjonale og internasjonale begivenheter. Som kunde hos Samlerhuset får du ta del i denne samleopplevelsen og samlegleden fortalt gjennom mynter, medaljer, frimerker og sedler.

Følg Samlerhuset på Facebook og besøk hjemmesiden vår.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits