Samlerhusets nye reklamefilm for frimerkesamling

Frimerkesamling er en folkekjær hobby. Gjennom en frimerkesamling får man fortalt historie på en spennende måte!

Visste du at det under 2. verdenskrig ble gitt ut frimerker av den norske eksilregjeringen i London? Og at nazistene i det okkuperte Norge trykket en "V" over vanlige norske bruksfrimerker for å gjøre de norske frimerkene til sine egne?

Nå kan du se Samlerhusets nye reklamefilm for "Norgessamlingen"  

video:samlerhuset norgessamlingen

Litt om frimerkene i introduksjonstilbudet:

15 av de bortgjemte V-merkene
8. mai 1945 var slutten på noen av de mørkeste årene i Norges historie. Hitler, den tyske nazismen, hel verden i krig ? og full okkupasjon av Norge. I løpet av disse dramatiske årene ble det utgitt serier av norske frimerker som i dag er svært ettertraktede.

5 av frimerkene utgitt av norsk eksilregjering i London

Londonutgaven, er kanskje Norges mest kjente frimerkeserie gjennom tidene. Kongen og regjeringen var tvunget i utlendighet, og i Norge ble det utgitt mengder av nazifrimerker. Som et svar på dette bestemte eksilregjeringen seg for å utgi egne frimerker; resultatet ble den legendariske Londonutgaven. Frimerkene ble blant annet brukt på frie norske skip, og på Jan Mayen. Noen ble smuglet til det okkuperte Norge, og solgt til inntekt for motstandsbevegelsen.

Men selv om kongefamilien var i eksil, var det fortsatt mange opprørere mot nazismen igjen i Norge. Et av de flotteste merkene viser akkurat dette. Hjemmefronten fikk nemlig også sitt eget frimerke, med verdien 20 øre (NK 335). Grunnlag for motivet er et fotografi som ble tatt på Ringeriksvei i Nes, der "Vi Vil Vinne" ble malt i store bokstaver av motstandsmannen Frans Aubert, som senere ble skutt på Akershus. Fotografiet var blitt smuglet over til London via Sverige og ble gjengitt i mange aviser i den frie verden som et eksempel på norsk motstandskamp.

Les mer om frimerkene og andre spennende samleobjekter på Samlerhusets hjemmeside.

Følg også Samlerhuset på Facebook for nyheter og annen samleinfo!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits