Gullrush på myntkabinettet i Berlin

For ikke lenge siden var Samlerhuset på myntmesse i den tyske hovedstaden, der vi møtte myntverk og leverandører fra hele verden og fikk nyheter om årets utgivelser. Berlin har imidlertid mer å by på for en myntinteressert. Dersom du skal dit i nærmeste fremtid, er utstillingen "Goldgiganten" på myntkabinettet å anbefale!

I et relativt lite rom inne på Bode museum, innerst i avdelingen for myntkabinettet, har Det Statlige Museet i Berlin samlet store, imponerende mynter og medaljer i massivt gull - alt fra gamle mynter fra det tredje århundret til morderne utgivelser. Et spesielt høydepunkt  er de to største og tyngste gullmyntene i verden; 30 kilo gullmynt fra Østerrike og 100 kilo fra Canada. Sistnevnte var forøvrig også utstilt på Grand Hotel i Oslo for snaut to år siden.

Du kan lese mer om utstillingen, som varer frem til 13. mars her: http://www.smb.museum/smb/kalender/details.php?lang=de&objID=26412 (NB! Tysk side)


Goldgiganten - passende navn på gullutstillingen på myntkabinettet i Berlin


Utstillingen viser eksepsjonelt store og tunge gullmynter og -medaljer fra antikken og til i dag - bak på bildet ser du 100 kilo gull fra Canada.


Fra utstillingen av 100 kilo gull på Grand Hotel i mars 2009 - verdens største gullmynt blir pakket opp og stilt ut for nordmenn.

Så du 100 kilos gullmynten da den var i Oslo? Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits