Unikt frimerkeobjekt under hammeren

16. oktober går et helt spesielt frimerkeark under hammeren på en eksklusiv auksjon i Tyskland. Frimerkene med motiv av Audrey Hepburn er rangert som selve kronjuvelen innen moderne filateli og har en antatt pris på 400.000 - 500.000 euro. Hvordan kan et filatelistisk objekt av såpass ny dato oppnå denne type summer?Frimerkene med Audrey Hepburn har en antatt salgspris på 400.000 - 500.000 euro når de auksjoneres bort førstkommende lørdag på auksjon i Tyskland. Bilde fra forsiden av auksjonskatalogen.

I brosjyren om auksjonen blir frimerket med Audrey Hepburn omtalt som "et filatistisk eventyr". Frimerket skulle aldri vært laget - Hepburns familie godkjente ikke filmstjernens fremstilling med sigarettholder i munnen!

I 2001 ville den tyske posten utgi en serie frimerker med motiver av fem internasjonale filmstjerner. Audrey Hepburns umiskjennelige ansikt fra filmen Breakfast at Tiffanys' ble valgt, og 14 millioner frimerker ble trykket. Før alle disse frimerkene skulle distribueres kontaktet man 'The Audrey Hepburn Children's Fund' (AHCF) for å få godkjent bruk av motivet - noe som ikke ble gjort før frimerkene ble trykket. Dette bruddet på opphavsretten hadde alvorlige konsekvenser.

Sean Hepburn Ferrer, styreformann i AHCF og Audrey Hepburns eldste sønn, er en talsmann mot narkotika, alkohol og tobakk, og ville ikke godkjenne utgivelsen med et motiv av sin mor med en sigarettholder. Han protesterte også mot motivet som kastet skygge over morens vakre, strålende øyne. Sean Hepburn Ferrer var mottakelig for ideen om et frimerke for å hedre hans mor, men hold tillatelsen tilbake i påvente av en modifikasjon av motivet. Etter omfattende forhandlinger, og forsøk fra finansdepartementet på å gjøre endringene Sean krevde, tok kommunikasjonen brått slutt og til Seans overraskelse ble trykkplatene og alle frimerkene destruert.

Nå har Sean Hepburn Ferrer på vegne av AHCF bestemt seg for å auksjonere bort frimerkene til vedledige formål. Pengene som kommer inn for salget av frimerkene går til UNICEF og AHCF. Det blir spennende å se hva hammerslaget ender på!


Fra auksjonsbrosjyren - med hilsen fra Audrey Hepburns eldste sønn, Sean Hepburn Ferrer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits