Christiania sparebank på Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo er et populært sted for søndagsutflukt for både store og små. For en myntinteressert er utstillingen av Christiania Sparebank interessant. Her kan man se hvordan et banklokale kunne se ut rundt 1900. Huset er innredet som et  bankmuseum og har huset en utsilling om norsk sparebankhistorie. De helt store myntene er det ikke, men det er morsomt å se hvordan bankvesenet har forandret seg gjennom tidene. Absolutt verdt en titt for de som er innom Oslo og Folkemuseet.


Christiania Sparebank på Norsk Folkemuesum - bygningen er et forstadshus fra Vaterland i Oslo, bygget tidlig på 1700-tallet og innsiden viser et banklokale slik det kan ha sett ut rundt 1900.


Et bankbesøk i 1890-årene: Bankbok og en kvinnes pengepung


Ulike norske sedler utstilt i banklokalet på Norsk Folkemuseum

4 kommentarer

Erik Hansen

06.sep.2010 kl.13:10

Hei, jeg sendte brev til dere og spurte om å få slippe all reklamen.

Men dere fortsetter og fortsetter og sender ENORME mengder til meg.

Jeg har ikke lyst til å kjøpe mer av dere.

Går det ann å slippe reklamen?

Samlerhuset

06.sep.2010 kl.13:18

Erik Hansen: Hei, Når sendte du brevet? Vi setter alle som vil på reklamestopp, men det kan ta et par uker før alt er oppdatert i systemet. Dersom det er mer enn et par uker siden du ga beskjed, må jeg nesten får kundenummer eller lignende for å finne deg i systemet.

Erik Hansen

07.sep.2010 kl.15:12

Jeg sendte brevet i ca april-mai.

Har kastet alle fakturaene og reklamen, så jeg har ikke noe kundenummer.

Men hvis det står kundenummer på reklamen kan jeg gi dere det i morgen etter jeg har hentet posten. (regner med det kommer reklame i morgen også)

Hvordan ser kundenummeret ut? Skal det være mange tall?

Samlerhuset

07.sep.2010 kl.15:50

Erik Hansen: Først og fremst beklager jeg at du har mottatt reklame når du har bedt om at dette stopper. Hvis du sender en mail til kundeservice@samlerhuset.no med din adresse (om du ikke vil legge den ut her), og merker mailen med "BLOGG" i emnefeltet, skal jeg personlig finne kundenummeret ditt. Det var litt vanskelig å søke deg opp bare på navn da det er flere regisrert med det navnet.

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits