Dobbeltspråklige mynter

Innenfor numismatikken finnes det nesten utallige ord og begreper. Dobbeltspråklige mynter er et fenomen man kan komme borti som myntsamler. Dobbeltspråklige mynter er mynter med innskrifter på to språk (bilinguale). I antikken ble det preget mynter forsynt med gresk-persisk, gresk-hebraisk og gresk-indobaktrisk innskrift. Fra vestlige kinesiske provinser finnes mynter med kinesiske og arabiske innskrifter. I Sør-Italia og på Sicilia preget normannerne mynter med latinske og arabiske innskrifter på 1000- og 1100-tallet. I moderne tid finnes det tospråklige mynter på fransk og flamsk utgitt i Belgia.

2 kommentarer

Bjørn Ole

07.aug.2010 kl.11:10

For en kort og dårlig artikkel,

Det er da mange andre moderne dobbelspråklige mynter.

Sør Afrika hadde engelsk og afrikaan på myntene. Canada fransk og engelsk, og mange arabiske land har nominalen med arabiske og latinske tall osv osv

Dere kan vel lage litt lengere artikler?

Samlerhuset

23.aug.2010 kl.10:24

Bjørn Ole: Du har rett i at det finnes flere moderne dobbelspråklige mynter, og det burde kanskje vært presiert at det blant annet finnes på belgiske. Det fine med en blogg er at noen ganger kan artiklene være lange, andre ganger kortere. Takk for innspill.

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits