Blindetieren med gull og platina fra Samlerhuset

Olav Vs 10-krone fra 1983-1991 ble på folkemunne kalt "blindetieren" på grunn av tykkelsen. Norges Bank har gjennom en årrekke samarbeidet med Norges Blindeforbund med utformingen av mynter og sedler. Formålet er å lage betalingsmidler som med enkelthet kan skjelnes fra hverandre for svaksynte og blinde i samfunnet. 10-kronemynten 1983-1991 var i så måte et utmerket eksempel.

Samlerhusets samling "Norges myntrekke med gull og platina" er en praktserie med hånplukkede eksemplarer av norske originalmynter, belagt med rhodium-platina og 24 karat gull. Aldri har våre gamle og kjære norske krone- og øremynter vært presentert på en vakrere og mer oppsiktsvekkende måte. Vi har akkurat fått prøven på den såkalte "blindetieren" til folkekongen Olav V og synes resultatet har blitt veldig flott!Er du nysgjerrig på samlingen med norske originalmynter belagt med rhodium-platina og 24 karat gull? Les mer på www.samlerhuset.no/47002200.

2 kommentarer

Tom Ove Herland

23.aug.2010 kl.14:41

Jeg skriver meg ut som medlemm.

Samlerhuset

27.aug.2010 kl.15:05

Tom Ove Herland: Vi har stoppet samlingen din, og du vil snart motta et bekreftelsesbrev på dette. Håper du fortsetter å følge med på bloggen og samlerhuset.no likevel :)

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits