Fjorårets dyreste mynt

Norges første sølvdaler ble preget i 1546 i det nedlagte nonneklosteret på Gimsøy utenfor Porsgrunn i Telemark. Daleren ble preget etter oppdagelsen av sølvforekomster ved Seljord. Sølvet ble fraktet ned til Gimsøy der det ble slått dalere, markstykker og skillingsmynter i årene 1543 til 1546. Gimsøydaleren står som et fyrtårn i norsk mynthistorie.

Gimsøydaleren var lenge Norges dyreste mynt, før den firedoble speciedaleren fra 1678 slo rekorden i 2005. I 2009 oppnådde Gimsøydaleren igjen en høy pris da den ble solgt på auksjon for ca. 1,2 millioner kroner. Det finnes kun 17 kjente eksemplarer av denne praktmynten, hvorav 6 i privat eie, og det er en av grunnene til den høye prisen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits