Per Ung lager statuen av Max Manus

Statuen av motstandsmannen Max Manus skal stå klar 8. mai neste år. Det er den anerkjente skulptøren Per Ung som skal formgi krigshelten.

Per Ung har blitt utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs orden og har flere kjente offentlige arbeider, blant andre:
- Sonia Henie ved Frogner stadion
- Birger Ruud på Kongsberg
- Henrik Ibsen, portrettbyste i Skien og Oslo
- Gunnar Sønsteby
- Wenche Foss ved Nationaltheateret

"Det er en stor ære og et ansvarsfullt oppdrag å portrettere disse krigsheltene, jeg har jo laget Gunnar Sønsteby før. Så nå vil jeg ha laget skulpturer av de to mest sentrale personene fra denne tiden"

"Jeg tenkte å lage Max Manus i battledress. Jeg synes det passer for ham. Jeg gleder meg til å sette i gang nå i sommer og håper å ha den ferdig til 8. mai neste år hvis alt går som planlagt".
- Per Ung til NTB i forbindelse med offentliggjøringen av statuen, 9. april 2010

Billedhoggeren har vært i samtaler med Max Manus' enke, Tikken Manus, om hvordan statuen skal se ut.

Les mer om statuen av Max Manus på http://www.samlerhuset.no/max-manus-hedres-med-statue-paa-aker-brygge/?template=article

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits