Gullmynter reddet fra nazistene finaniserer Max Manus-statue

Den kjente skulptøren Per Ung holder for tiden på med en statue av motstandsmannen Max Manus. Statuen skal stå på Aker Brygge og avdukes på frigjøringsdagen 8. mai 2011.

Det ironiske er at det som finansierer statuen av en av Norges fremste motstandsmenn, er Samlerhusets salg av gullmyntene fra Gulltransporten - som ble reddet ut av Oslo foran nesen på tyske invasjonsstyrker 9. april 1940.

Du kan lese mer om statuen på Samlerhusets hjemmesider. Følg også med på bloggen - her kommer det til å komme mer informasjon om statuen frem mot avdukningen neste år.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits