Mynthandel i Guiness Rekordbok

I 1988 ble deler av den norske gullbeholdnigen tilbakeført til Norge fra Canada og USA. Norske, svenske, danske og finske gullmynter med en utrolig historie ble returnert til Norge da Oslo Mynthandel kjøpte det som ble oppført i Guiness Rekordbok som tidenes største mynttransaksjon. Kjøpesummen var 100 millioner norske kroner!

 

Til venstre: Historiens største mynthandel står registrert i Guiness Book of Records 1988 (norske utgave 1989). Til høyre: Oslo Mynthandel og Spinks & Son Ltd undertegner kontrakten i London 29. juni 1988. På bordet foran dem ligger hauger med gullmynter fra Gulltransporten. Kilde: Guiness Rekordbok 1989.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits