Redd gullet!

9. april klokken to på ettermiddagen marsjerte tyske tropper inn i Oslo. En halv time tidligere kjørte den siste av 26 lastebiler fra Norges Bank lastet med gull. Dette var hele Norges gullbeholdning - blant dette 39 kagger med gullmynt!

Andre verdenskrig er et tema som stadig engasjerer og interesserer folk. Den norske motstandskampen står sterkt i norske hjerter og er noe vi som nordmenn er stolte av.

Gulltransporten 9. april 1940 er en facsinerende historie om hvordan hele Norges gullbeholdning ble reddet ut av landet foran nesen på tyske soldater. Nå har engelskmannen Robert Pearson skrevet boken "Redd gullet!" om den norske Gulltransporten. Forfatteren har en sterk interesse for andre verdenskrig i Norge, og nå har boken hans endelig kommet på norsk.

"Robert Pearson har laget en unik fremstilling av Gulltransporten fra Norges Bank og har med stor detaljrikdom skildret denne hendelsen på en måte som gjør at vi sterkt anbefaler at den oversettes og utgis på norsk".
- Ivar Kraglund og Arnfinn Moland, Norges Hjemmefrontmuseum


Bildet er lånt fra
Dinamo forlags omtale av boken.

I bokens forord har forfatteren, Robert Pearson, skrevet en takk til som som har bistått han med undersøkelser, blant dem Samlerhuset og enkelte ansatte. Vi er stolte av å kunne bidra til formidling av norsk historie.

Én kommentar

* I r l i n *

01.jul.2010 kl.18:27

:)

Ønsker deg en fin kveld! :D

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits