Årets amerikanske sølvdollar

Det Statlige Amerikanske Myntverket strør ikke om seg med minnemynter. Når US Mint skal utgi en ny sølvdollar ligger det flere måneders hardt arbeid bak. Beslutningen om en ny utgivelse må godkjennes av Kongressen, og presidenten må personlig godkjenne og skrive under loven om at en ny mynt skal utgis. Utgivelsespolitikken i USA er svært streng og US Mint får vanligvis kun lov å utgi to nye minnemynter hvert år, med begrenset opplag.

Årets to minnemynter fra USA hedrer henholdsvis amerikanske krigsveteraner og den amerikanske speiderbevegelsen.
Klikk på bildene for å se de større

Begge de to nye amerikanske minnemyntene i sølv er tilgjengelige i Samlerhusets samling Amerikanske sølvdollar, med minnemynter utgitt av Det Statlige Amerikanske Myntverket fra 1882 og frem til i dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits