Verdens største gullmynt på auksjon

Fredag 25. juni skal verdens største og tyngste gullmynt auksjoneres bort i Wien i Østerrike. Mynten, som er preget og utgitt av Royal Canadian Mint i kun 5 eksemplarer, veier hele 100 kilo og er drøye 50 cm i diameter. Det er det anerkjente auksjonshuset Dorotheum som auksjonerer ut mynten førstkommende fredag.

Verdens største gullmynt har en pålydende verdi på 1 million canadiske dollar, men på grunn av den høye gullprisen er myntens virkelige verdi betydelig høyere - ca. 25,8 millioner kroner bare i ren gullverdi! Da Samlerhuset viste frem den massive gullmynten på Grand Hotel i mars 2009, var gullverdien i mynten på rundt 21,2 millioner. Siden utgivelsen i 2007 har den 100 kilo tunge mynten, som inneholder hele 99,999 % rent gull, mer enn doblet sin egen verdi i gull! *

Det blir spennende å se hva verdens største gullmynt går for på auksjon!
Verdens største gullmynt pakkes ut på Grand Hotel i mars 2009.


Ole Bjørn Fausa blir intervjuet av NRK foran verdens største gullmynt da Samlerhuset viste den frem på Grand Hotel i mars 2009.* Verdens største gullmynt ble preget og utgitt i 2007. Gullprisen for 100 kilo gull var 1. januar 2007 ca 12,6 millioner norske kroner. Med dagens gullverdi rommer mynten gull for hele 25,8 millioner!

2 kommentarer

theluxe

22.jun.2010 kl.11:05

kult

Bianca - Photography

22.jun.2010 kl.11:08

oi så kult. den var stor :o

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits