Samlerhuset minner om arrangement 9.april

Gulltransporten markerer 70 års jubileum 

Den 9. april er det ikke bare 70 års siden tyskerne invaderte Norge, men også 70 års siden Blücher ble senket og den fantastiske gulltransporten ble reddet ut av Oslo. Gulltransporten ble fraktet fra Norges Bank via Gudbrandsdalen og Molde, og brakte Norges Banks gullbeholdning i sikkerhet hos våre allierte i London og etterhvert USA. 

Samlerhuset skal selvsagt ikke la et så spesielt 70-årsjubileum forbigå i stillhet. I samarbeid med myntverket og Hjemmefrontmuseet har derfor Samlerhuset invitert til 70-årsjubileum i Gamle Logen i Oslo den 9. april 2010. Gamle Logen er en av Oslos fineste festsaler, om ikke den fineste, ved siden av spesilsalen og rokkosalen på Grand Hotel. Ingen ringere enn Gunnar Sønsteby vil holde foredrag. Gunnar Sønsteby, Norges høyest dekorerte borger, trenger ingen nærmere presentasjon!

Svein H. Gullbekk, som er dr.philos ved universitetet i Oslo, vil også holde et foredrag. Gullbekk er en strålende foredragsholder, og den desidert beste foredragsholderen innen numismatikk i Norden. Det blir også kunstneriske innslag, og Samlerhuset stiller ut mynter fra gulltransporten. 

Alle er invitert til å komme 9 april kl 10 til 14.30. Det er gratis inngang.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Samlerhuset

Samlerhuset

17, Oppegård

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble etablert i 1994 og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Formålet til Samlerhuset er å tilby det brede lag av samlere enkel tilgang på samlerobjekter, varige objekter som forteller viktige historier. Samlerhusets samlerobjekter presenteres i skrin, hvor det medfølger ektehetsgarantier, historisk dokumentasjon og informasjonshefter som forteller om samlerobjektet. Samlerhuset ønsker å tilby sine kunder en utvidet service, både i forhold til kundeoppfølging og tradisjonell service, men også i forhold til hvordan samlerobjektet presenteres og omtales.

Kategorier

Arkiv

hits